HTML

Wmiki "igazsága"

Friss topikok

Linkblog

Wmiki azt sem tudja, hogy mi az a magántulajdon...

2011.08.26. 18:12 stark (a fideszre szavaztam 2010ben)

Wmiki ismét aratott, ezúttal a szokásosnál is butábban rakja össze az oda nem illő puzzle darabokat. A szokásos értetlenségével azt forszírozza éppen, hogy mégis milyen gonosz a magántulajdon. Itt el lehet olvasni az elmezavart, illetve be is rakok egy screenshotot, mert tudjuk, hogy Miki blogja instabil, és hébe-hóba törlődnek a dolgok onnan...

Elragadó, milyen butus. Az A-betűs példát mintha egy általános iskolás találta volna ki, de hát ez van. Másrészt nem érti, hogy mi a lényege a copyrightnak, de hát ezt sem lehet tőle elvárni. Ő az életében nem talált ki semmi értelmeset, nem szabad kényszerítenünk, hogy megértse, hogy miért törekszik az ember arra, hogy megvédje, amit ő alkotott. Bár bizonyára az okostelefon neki téglalap, azért halkan megjegyezném, hogy a belső elektronika összerakásához kicsit több intelligencia és szakértelem kell, mint egy téglalap papírra rajzolásához, de ismét, ne várjuk el tőle, hogy a kártyajátékoknál bonyolultabb dolgokat értsen! Valószínűleg képtelen rá.

A legnagyobb hülyeségekre itt még reagálnék, mivel kitiltott a blogjáról az ebadta:

"Vagy ha valahol laknak valakik, odamegyek fegyverekkel, és elfoglalom, aztán leöldösöm, aki ellent mer mondani akkor az onnantól az én tulajdonom?"

Ezt akár meg is próbálhatod, csakhogy

a. A lakás attól még nem lesz a te tulajdonod, mivel a földhivatalban még mindig az általad megölt ember nevén lesz. Még a lakcímkártyádat sem írathatod oda.

b. Ha ilyet csinálsz, akkor először jön a rendőr, aztán a túsztárgyaló, végül a kommandósok testpáncélban és automata fegyverrel. Ha megadod magad, akkor egy jó kicsi cella, és egy nagytestű, szőrös szerető tulajdonosa leszel, és nem egy házé. Ha nem, akkor egy parcelláé a közeli temetőben.

Röviden, hogy értsd; nem, ha odamész és leöldösöl mindenkit, nem lesz a tiéd a ház. Maximum Szomáliában, mivel ott nincs gonosz, mindenkit rabszolgasorba taszító pénzuralom, magántulajdon, meg szemét, elnyomó állam, hanem csak fegyveres őrültek, és éhezés. Paradicsom, mi?

"Ha lemásolom amit a természet teremtetett, mondjuk a krumplit, akkor az onnantól az én tulajdonom?"

Ha a sima krumpli mellé csinálsz egy ugyanolyan krumplit - ugyanolyan tulajdonságokkal, ugyanazzal a genetikai kóddal - akkor nem. Ha génsebészettel és keresztezéssel létrehozol egy új krumplifajt, akkor igen.

"Vagy ha csinálok egy gyárat, az oda felvett emberek az én tulajdonom?"

Ha a kommunista Kínában vagy, akkor könnyen lehet, hogy igen. Ha egy olyan országban vagy, ahol nem a kommunisták dirigálnak, van tényleges magántulajdon, és munkaszerződés, akkor nem. Tudod, a munka nem rabszolgaság, csak a komcsiknál, illetve azon emberek fejében, akik irtóznak tőle...

'Mindezek ellenére van aminek mégsincs tulajdonosa. Mint pl. az óceán közepén keringő szemtéhegyeknek, a kiömlött vörösiszapnak, vagy a háborúkban elszórt lövedékeknek."

Mintha az a sok olaj a BP-hez lett volna kötve. Mintha a vörösiszap a MAL-hoz...

"Ráadásul, ha ellenzik a gyermekek kínzását, miért teszik tönkre azt a bolygót, ahol majd ők is élnek? Miért mérgezik őket fizikailag, és szellemileg?"

Ha ellenzed a húsevést, miért fizetsz villanyszámlát egy olyan céghez, amelynél dolgoznak húsfogyasztók, így az általad befizetett pénzből húst fognak enni? Ha ellenzed a bolygó tönkretételét, miért használsz elektromos áramot?

Miért szennyezed az internetet butaságokkal?

10 komment

Címkék: wmiki

A bejegyzés trackback címe:

https://wmiki.blog.hu/api/trackback/id/tr13182500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.08.27. 02:05:47

wmiki, eszed annyi mint egy realityshow szereplőnek , ugyanakkor egyszerű vagy, mint a befőttesgumi

Haibane 2011.08.29. 14:24:35

Egyébként ez a poszt kinek szól? Csakmert wmiki képtelen ezt felfogni, mindenki másnak pedig ez alap :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.08.29. 18:45:25

@Haibane: Ezek az én kommentjeim voltak. Tudod, a véletlen kitörölt az őrült hittérítő blogjáról...:)

Haibane 2011.09.12. 10:12:31

nah a sotetseg ereje megint lecsapott... itt a vilagvege :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.09.13. 10:12:42

@Haibane: Jééééézusom, összeomlik a technológia, fusson ki merre lát!!!!

Na, ezt is ki kell majd vesézni...XD

captpicard 2011.12.25. 20:34:05

Érdekes,hogy wmiki az alantas tudomány eszközeit használja arra ,hogy az igéjét terjessze...

rémTündér /aprócska kismacska./ 2011.12.28. 22:37:52

@sötétvödör: igen, erre már én is többször rávilágítottam, persze hasztalanul.

9gag.com/gag/8335

Reactor 2020.01.24. 23:17:24

Lehet nagyokat szórakozni wmiki-n, lehet hülyeségnek minősíteni az irományait, az elvitathatatlan, hogy nagyon sok mindenben igaza van. És hogy a magántulajdon(od) abszolute nem szent és sérthetetlen, kivéve ha elég nagy befolyásod vagy pénztárcád van ahhoz, hogy el tudd érni, hogy egy ujjal se nyúljon hozzád senki. Se az államhatalom, se a riválisod, se a közmédia. Ez pedig keveseknek sikerül sajnos.
A copyright működésében többé-kevésbé igazad van, bár a tényszerűség kedvéért feltehetek pár kérdést: olyasmiket, amiket nagyon nem szeretik, ha feltesznek. Például, ha egy zeneszám előadója már réges-rég halott, mireföl fizessek érte, holott a szoftverpiacon a megszűnt cégek termékeit ingyen és bérmentve letöltheted (abandonware fogalma). Vagy, ha egy könyv írója már rég meghalt, mi kerül azon a könyvön olyan sokba. Az ostobábbak még megeszik ezt a kamu demagóg dumát, hogy há' a leszármazottjaik. Aha, a valóság ehhez képest az, hogy a jogdíjak nagyrészét a mindenféle kamuszakmás lótifutik kapják meg, olyanok is, akiknek kb. semmi közük az adott könyv, hangfelvétel stb. létrejöttéhez vagy terjesztéséhez. De a markukat, azt tudják tartani nagyon. Elég megnézni az Artisjus működését: az előadók lófaszt se kapnak gyakorlatilag a műveik után, de minden szaros adathordozót azért fizess ki ötezerrel drágábban, mert te biztos tolvaj vagy, és lopott médiaanyagot fogsz tárolni azon a winchesteren/CD-n/pendrive-on.
Aztán megy a cirkuszolás, hogy mindenki Slotákiából meg Lengyelből vesz adathordozót, ahol 30 forintért már kapsz.

"Ha ilyet csinálsz, akkor először jön a rendőr, aztán a túsztárgyaló, végül a kommandósok testpáncélban és automata fegyverrel."

Igen, ha fehér a bőröd, mint a vaníliafagylalt, akkor többnyire ez lesz. Ha Kolompár Teszlatrooper vagy, akkor számos egyéb dolog mellett az önkényes lakásfoglalás is el van nézve neked.
Mellesleg a testpáncélt viselő, automata fegyveres komedós sem sebezhetetlen...

"Maximum Szomáliában, mivel ott nincs gonosz, mindenkit rabszolgasorba taszító pénzuralom, magántulajdon, meg szemét, elnyomó állam, hanem csak fegyveres őrültek, és éhezés. Paradicsom, mi?"

A röhej az, hogy 10 éven belül ők is elhúznak majd mellettünk laza kettes tempóban. Mellettünk, ahol józan és felvilágosult dikta...izé, demokrácia van, EU-tagok vagyunk, és Orbánisztán jobban teljesít. Pakisztán és Banglades már valahogy elénk kerültek...
A pénzuralomnak semmi köze ahhoz, hogy fegyveres törzsi harcosok irtják egymást. Ha nem irtanák egymást, nálunk pl. fényévekkel jobban élnének.

"Ha egy olyan országban vagy, ahol nem a kommunisták dirigálnak, van tényleges magántulajdon, és munkaszerződés, akkor nem. Tudod, a munka nem rabszolgaság, csak a komcsiknál, illetve azon emberek fejében, akik irtóznak tőle..."

Ehhez képest minálunk van rabszolgatörvény, a munkáltatók mind zsebzsarnokok, és gyakorlatilag élet és halál urai, akkora hiány van munkahelyből, hogy az alkalmazott kvázi rabszolgaszinten tengődik. Lehet, hogy nem sóznak neki oda bikacsökkel, csak épp sakkban van tartva, hogy robotolj, vagy repülsz, várnak ötszázan a helyedre. Az átlagmelós meg tűr, nyeli-nyeli a szart, aztán ötven évesen elviszi egy infarktus.

"Mintha a vörösiszap a MAL-hoz..."

Miért, kihez köthető? Az Érmelléki Kuglófemberhez???

"Ha ellenzed a bolygó tönkretételét, miért használsz elektromos áramot?"

Nem fogod elhinni: lehetséges úgy is elektromos áramot termelni, hogy nem csesszük szét a bolygót. Csak hát ez valakiknek nagyon nem érdeke ugye. Ezen valakik kutyakölyke az ELMŰ is többek közt.
Egy szép napon majd jól elfogy az amit eddig lehetett herdálni, és akkor majd tördelik a kezüket meg ontják ocsmány patakokban a krokodilkönnyeiket hogy "jaj ittenem ittenem mit tettünk, ha tudtunk volna"...

Tudtátok, csak szartatok bele egy jókorát.
süti beállítások módosítása