HTML

Wmiki "igazsága"

Friss topikok

Linkblog

Pásztor elvtárs ismét lecsap.

2011.04.22. 13:36 stark (a fideszre szavaztam 2010ben)

A Szkeptikus blogon megjelent egy új, igen olvasmányos bejegyzés a mágneses terápiákról. Olvasásra nagyon ajánlott. És nagyon jól is sikerülhetett, mert Wmiki visszatrollta oda az arcát - úgy látszik lejárt a kitiltás.

 

Amint látjátok, már elkezdtük a kommunikációt.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wmiki.blog.hu/api/trackback/id/tr872847449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Málnaszörny 2011.04.22. 20:28:08

"Amint látjátok, már elkezdtük a kommunikációt."

Az eredmény pedig a vártaknak megfelelő: barátságtalan morgásokkal kisért bűzös fröcsögés a csúnya zöld mocsári trolltól, wmikitől.

Egyébként számomra az a legdurvább, ahogy a szeretetről papol. Van is jó sok blogbejegyzése róla; persze a legtöbbjük szokásos nesze-semmi-fogd-meg-jól túlmagyarázó, álbölcselkedő ezoterikus bullshit, de azért az ember azt gondolná, hogy aki látszólag ennyire komolyan veszi őket, az igyekszik meg is fogadni belőlük ezt-azt. Ehhez képest MINDEN egyes megnyilvánulása a szkeptikus blogon - meg úgy általában mindenhol máshol is - cinikus, gúnyos és rosszindulatú. Ennyit a nagy szeretetbajnokról…

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.22. 20:49:23

Bevallom, én olykor megsajnálom. Azért gondoljatok bele, NAGYON szűk agy kell ahhoz, hogy valaki mindig ugyanezeket a fröcsögéseket sorolja, ne tudjon semmi újat felmutatni. Se egy érvet, se egy másik álláspontot, egy új szempontot, semmit!
Egy kisiskolás nem csinálná ezt, egyszerűen, mert unná saját magát. Rettenetes keserűség és düh szól belőle, hogy vég nélkül képes ugyanazt a síkhülye kommunikációt folytatni.

Málnaszörny 2011.04.22. 22:26:59

@mimindannyian: Bár nem értek hozzá, de szerintem kicsikét bugosak lehetnek azok a kognitiv funkciói, amik a dolgok közötti koherenciát kéne, hogy észleljék. Ha ez a helyzet, nem csoda, hogy a hülyeségeire kapott rengeteg válaszból (amelyekben egyébként szászféleképpen el lett neki magyarázva, hogy alapvető fogalmi zavarokkal él) nem képes kihámozni a lényeget. Olyan, mintha képtelen lenne a megértés szintjéig belemélyedni dolgokba - egyébként nem csak az egzakt tudományok terén.
A felületességből természetesen aztán komoly ellentmondások következnek, amiket ő nem igazán vesz észre, tekintve, hogy a mintázatfelismerés sem az erőssége. Ha már itt tartunk: a „szent és tévedhetetlen tudomány” – ez a szófordulat legalább 100-szor hangzott el tőle, és CSAKIS tőle, senki mástól! Ez rajta kivül mindenkinek feltűnt már, de neki nem. Ő ezt egészen egyszerűen nem veszi észre, miközben a többieknek már kifejezetten fájdalmas újra és újra ugyanazokat a frázisokat olvasni. Szerintem meglehetősen gyengécskén szerepelne egy IQ-teszten, és ezt nem fikázásból irom...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.22. 22:33:34

@mimindannyian: @Málnaszörny:

A helyzet az, hogy talán a butaságról még nem is tehet, de egy dolog megakadályoz abban, hogy ténylegesen megsajnáljam.

A rosszindulata. Aki ennyire erőszakosan és bután utálkozik másokkal, az nálam nagyon ritkán érdemel bármilyen sajnálatot.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.22. 22:37:33

@stark: ez kétségtelen. Az engem is hamar kibillent a megértő nagypapa szerepéből, amikor látom, ahogy csak úgy süt a gyűlölet belőle.

KenSentMe 2011.04.22. 23:05:58

"What was done to me created me. It's a basic principal of the universe that every action will create an equal and opposing reaction."

Tulajdonképpen ez az egész blog nem más, mint a wmiki kiváltotta hatás ellenhatása.. filozófiai értelemben akár wmiki kifordítottjának vagy komplementerének is nevezhetnénk, hiszen a blogot és wmikit egymással összeadva kapjuk meg a semmit..

arról nem is beszélve, hogy ez tökéletesen hasonló ahhoz, amit ő csinál.. leszámítva azt, hogy itt hozzá képest minden fordítva történik.

(Nem jogtalanul, hanem jogosan, nem tudománytalanul, hanem tudományosan, nem gyenge érvek mentén, hanem erős érvek mentén, nem mindenki ellen, hanem egy személy ellen.. viszont ugyanaz folyik.)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.23. 00:18:26

@VRbagoly: "What was done to me created me. It's a basic principal of the universe that every action will create an equal and opposing reaction."

Ez pedig az egyik legjobb idézet a V for Vendettából...:)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.23. 00:20:50

@VRbagoly: én nem így gondolom. Ilyen alapon a szúnyogpermetező repülőgépek a szúnyogok ellentettjei, és ha összeadjuk őket, akkor megkapjuk a semmit? Nem.
Ha egy pszichológus egy bolonddal foglalkozik, akkor a kettejük összege semmi? Nem.

Mi itt gondolatokat cserélünk egy megveszekedetten korlátolt embertársunkról. És bármennyi hülyeséget mond, az nem oltja ki az itt tett megállapításokat, sőt, inkább még nagyobb témává terebélyesíti, alátámasztja: mi tanulunk belőle, jobban átlátjuk az elmeháborodás ezen válfaját, és elméleti síkon ő is tanulhatna belőle. Tehát mindenkinek jó. :)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.23. 15:40:36

@stark: dehát ezt csinálja már mióta. A téma teljesen mindegy, lényeg, hogy provokatív, idegesítő legyen, plusz ráhúzza, hogy ez a tudomány miatt van így. Ergo, utáljuk a tudományt, imádjuk a TGY-t. Csak két hiba van ebben mindig: 1) a tudományt félremagyarázza, képtelenségeket tüntet fel tudományosnak, 2) ha még még igaza is lenne (feltéve, de meg nem engedve), akkor sem következne ebből, hogy a TGY jobb, sőt!
Az önlejáratás bajnoka. :)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.23. 15:45:08

Viszont nem tudom, láttad-e, törölték a szkeptikus blogból az összes hozzászólását, meg amik csak miatta keletkeztek. Mindjárt milyen rend van, kisöpörték a mocskot :).

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.23. 15:59:44

@mimindannyian: Jaja, mondjuk ott jobb is így. Egyszerűen csak szétbarmolja a topicot.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.04.23. 17:54:39

tehát akkor hol van a szeretet létezését igazoló kettős vak, kontrollált, randomizált vizsgálatok??

placebo szeretettel...

tudtok ilyet mutatni szektások? ami igazolná a hiteteket?
vagy már megint csak félrebeszéltek, szokás szerint?

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.23. 20:02:23

@wmiki: ezt már hallottuk, mondj újat, ha képes vagy rá! Unalmas lesz ez a blog, ha nem mutatsz fel végre valami újat. :(

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.23. 22:01:00

@wmiki: Ugyanott, ahol te leírva tartod azt, amit az iskolában kéne tanítani szerinted...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.25. 13:54:21

@wmiki: @stark: Ennyitől már meg is futamodtál? Nagyon gyengén muzsikálsz már mikikém...:)

gothmog 2011.04.25. 21:13:31

Félreértitek az egészet. Miklósnak, bármennyire is úgy tűnik, igazából nem a fizikával van problémája, hanem a pszichiátriával. De azt nem támadhatja, mert akkor túl hamar nyilvánvaló lenne hogy mi a baja. Nevezetesen a paranoid skizofrénia, amit diagnosztizáltak nála. Úgyhogy kitalálta magának ezt a "filozófiát", amiben az EGÉSZ tudomány téved, mindenben. ("nyilván nem velem van a baj, tehát akkor mindenki mással") De a számára -még ha nem is vallja be, talán önmagának sem- az egészben csak az a fontos, hogy ha egyszer végre sikerül bebizonyítania -legalább saját magának- hogy a tudomány téved, akkor abba már bele fog tartozni az ő esete is. És akkor a diagnózis is tévesnek minősül majd. Legalábbis a saját kis fejében.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.25. 21:48:48

@gothmog: ami azt illeti, plauzibilis feltételezés! Talán eddig a legjobb. De honnan tudod, csak nem te diagnosztizáltad?
Szegény, ha már járt a pszichiátrián, igazán beköszönhetett volna pár alkalommal mondjuk egy sima pszichológushoz. A sok TGY, és new age bullshit tanfolyam helyett ott talán még tudtak is volna kezdeni vele valamit.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.28. 12:38:02

@mimindannyian: De vajon mi lehet most Mikivel? Lehet végre megkapta a muszájdzsekit? Vagy éhen halt? Esetleg az ütőeres vérzést Bach virágterápiával próbálta kezelni, ezért már nincs köztünk?

Vagy annyira szét lett alázva általunk, illetve úgy megviselte a Szkeptikusról való ismételt kitiltás, hogy elfordult az internettől, és most Közép-Afrikában tanítja a benszülötteket vegán életmódra?

Vagy esetleg - és ez a legkevésbé valószínű feltételezés - munkát kapott, ezért most nincs ideje netezni?

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.28. 13:28:11

@stark: attól tartok, beleolvasott az ablak-zsiráfba és megdöbbenés közepette, nagy ütemben elkezdte revideálni a nézeteit. Jó, ez csak vicc volt, ilyet ő sosem tenne.

Nem, szerintem frusztráló lehet ekkora rajongótábor előtt folyamatosan megaláznia magát, elment pihenni.

De még az is lehet, hogy épp egy nagymester segedelmével szórja ránk az átkot a szeretet nevében.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.04.29. 10:19:47

@mimindannyian:

www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=779816

A hotdog profiljába ma belépett, úgyhogy netezik ő, csak előlünk bújkál. Nagyon bealázódhatott a szentem...

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.29. 10:27:01

@stark: lol

Még két alternatíva jutott eszembe:
- feketevizet bíztatja, hogy "ne add fel, ne add fel, csak tovább az értetlenség útján, ne válaszolj semmire, csak kötözködj, ahogy a csövön kifér!!!"
- szeretné, ha elfelejtenénk, nem foglalkoznánk vele, és megcsillant a szeme, mikor azt válaszoltam neki "Unalmas lesz ez a blog, ha nem mutatsz fel végre valami újat". Most arra vár, hogy elfelejtsük, aztán majd újra felteheti a régi lemezeket.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.29. 10:28:55

@stark: hurrá, idézet a Borsból! :D Fontosak a megbízható források. Ő onnan művelődik a tudomány terén.

belekotty 2012.07.25. 15:21:38

Csúcs ez a blog! :-))
süti beállítások módosítása