HTML

Wmiki "igazsága"

Friss topikok

Linkblog

Wmiki, avagy troll a zsákutcában

2011.03.25. 11:50 mimindannyian

Rövid összefoglaló a wmiki nevű troll butaságairól, illetve retorikájáról. Ez a post csak azért jött létre, hogy ne ess te is abba a csapdába, hogy eteted a trollt. Szerencsére wmiki retorikája borzasztóan korlátolt, ezért röviden összefoglalható minden eleme:

1. A tudomány rossz!

wmiki: az állami iskolákban a tudomány bizonyítatlan hittételeit magoltatják be és megszégyenítik, aki kételkedni mer.

Tömegével sorakoznak a hibák:

  • a tudománynak nincsenek hittételei. Elméletek vannak, amiket akkor és csak akkor fogad el, ha a szkeptikus bizonyításhatósági próbákat (lásd tudományos módszertan) kiállja.
  • tudományos elméleteket nem kell bemagolni. Megérteni viszont érdemes, mert nem véletlen alakultak ki, hasznosak, megmagyarázzák a világ jelenségeit.
  • aki kételkedik, azt nem megszégyenítik, azt felmagasztalják, hiszen a kételkedés a tudomány egyik fontos előrevivője. Amit wmiki ír, az nem kételkedés, az értelen elutasítás. Aki valamit úgy utasít el, hogy felfogni sem próbálja meg, az megérdemli a megszégyenítést. 

 2. Igazam van, mert elutasítanak

wmiki: Sok nagy tudós nézeteit eleinte elutasítással fogadták. Engem is elutasítanak, ergo a tudományos ítélkezés téved, nekem van igazam.

Nyilvánvaló a logikai bukfenc. Wmiki kedvelt retorikai eleme az efféle sugalmazás. Azt már nem mondja ki, hogy emiatt neki van igaza (úgy túlzottan átlátszó lenne), csak addig erősködik, hogy lám, pl. Semmelweis nézetei is mennyire vitatottak voltak. Ha ez a gondolatmenet igaz lenne, akkor bárki bármilyen hülyeséget mond, nyugodtan feltehetnénk, hogy igaza van.

Megjegyzés: wmiki a "troll" szót alkalmazza hibásan az ilyen esetekre, "le-troll-ozza" a tudósokat, akik elmélete végül igazolást nyert. Azt már igaz nem teszi hozzá, hogy azon nagy elmék azon fáradoztak, hogy megtalálják az elmélet bizonyítékait, ahelyett, hogy demagóg retorikai húzásokkal próbálták volna szajkózni a nézeteiket, mocskolódva elzárkrózva minden ellenérvtől.

 3. Irnonikus csavar

wmiki: "a tudomány sosem téved, minden igaz, amit ott mondanak"

A tudomány nem állít, ezért nem is tévedhet. Elméleteket alkot és azokat próbálja igazolni és cáfolni. Ha cáfolni nem sikerül, viszont az igazolásra sok eredmény utal (szignifikáns jelentőséggel, térben, időben és más-más kutatók által megismételhetően), akkor azt mondja: ezt érdemes elfogadni. Ha később mégis sikerül megcáfolni, akkor egy új elméletet alkot, amely nyilvánvalóan azt is magába kell foglalja, hogy eddig miért tűnhetett úgy, hogy azon előző helytálló. Azaz nem tévedett, csak bővültek az ismeretek.

 4. Árnyékbokszolás

Provokálj úgy, hogy mások szájába adsz olyat, amit nem mondott, és szállj vele "vitába"!

Ez wmiki egy nagyon gyakori húzása, jellemző formája: "arra célzol, hogy ... ?" melyben olyan utalás szerepel, amire egyáltalán nem célzott az író. Ez az alattomos módszer precízen kategorizált technika, magyarul árnyékbokszolásnak ismert.

 5. Kerüld az érdemi vitát!

Ne válaszolj olyan felvetésekre, ami tisztázhatná az álláspontokat!

Ha több mondatos választ adsz wmikinek, biztos lehetsz benne, hogy abból csak arra fog reagálni, amire az itt tárgyalt retorika szerint van válasz. A vita sosem fog előbbre jutni, konklúzióra sosem juttok, erről ő gondoskodik.

 6. Kötözködj (hibásan)

"Fikázni könnyű": ha nincs saját gondolatod, szapuld a másokét, kényszerítsd őket védekező pozícióba!

Nem szükséges sok magyarázat, igazi troll alapszabály.

7. Tedd a hülyét!

Ha a kérdésedre egyenes és egyértelmű választ kaptál, ami nem tetszik, akkor tégy úgy, mintha nem kaptál volna választ, kérdezz újra. Röviden: add a hülyét!

Ez majdnem kimaradt, pedig wmiki egyik legjobban tökélyre fejlesztett fogása. Bár van aki szerint ez nem fejlesztés eredménye, hanem kutya közönséges retardáltság. Ahogy képes valaki azt látni, amiben hisz, ugyanúgy képes azt nem látni, ami felé teljesen korlátolt elutasítást mutat.

 8. Cenzúrázz, és tagadd le

wmiki, a láthatatlan lény

Saját blogjaiban rendszeresen kimoderálja a neki nem tetsző, túl világosan a hibás érvelésére rátapintó kommenteket. Amikor ezt valaki felrója neki, válasza a következő: nincs rá bizonyíték, hogy ő tette, és vajon miért hiszünk egy láthatatlan lényben, aki ilyet tenne, sokkal inkább kellene az evolúció elméletéhez hasonlóan véletlennek betudni a hozzászólás eltűntét. Természetesen sokszor kiigazításra került, hogy ez hibás érvelés, az evolúcióhoz semmi köze, másrészt a láthatatlanságnál sokkal többről van szó: pontosan a blogok, és wmiki működésének ismerete teszi indokolttá a feltételezést. De a "tedd fel újra a lemezt" szisztéma szerint felesleges volt bármelyik kiigazítás, újra és újra ugyanezt az "érvet" ismétli, ha megszégyenül, amiért csak a komment eltávolításával volt képes elkerülni a szembesülést és az érdemi vitát.

9.  Keverék

Előfordul, hogy a nevezett "technikák" egyszerre érhetők tetten egyetlen megnyilvánulásában (lásd VilMarci kiegészítését). Például 5+7+8: ha kapsz egy világos és egyszerű kérdést, amelyre érveléssel kéne válaszolni, ám félő, hogy arra képtelen vagy, esetleg érzed, hogy az indokaid szánalmasan nevetségesek lennének, akkor 5: kerüld az érdemi vitát, ne vedd komolyan a kérdést, 7: tedd a hülyét, mondd, hogy az nyilvánvaló, 8: moderáld ki a kérdést, mintegy megkoronázva a hülyeséged.


 

Háttérmagyarázat


A butaságot felvállalni felnőtt korban nagyon nehéz, rendszerint ilyen nem is történik. Mit tehet tehát, aki szembetalálja magát a világ megannyi jelenségével, melyekben semmi rendet nem lát, és mindez félelemmel tölti el, kiszolgáltatottá teszi? Igyekszik minél hamarabb megérteni, felzárkózni. Igen ám, de a megértés nem mindig könnyű (ez egy ilyen világ). Vannak azonban "csodaszerek" erre is! Tanítások, melyek a megértés rögös lépcsőiből kihagyják a legtöbb köztest, és nemlétező összefüggésekkel hidalják át a bonyolult mélységeket, és ahol ez nagyon nehézkes (átlátszó) lenne, ott beiktatnak fiktív, nem létező lépcsőket: szellemeket, nem létező jeleségeket, képzelt effektusokat, mágiát.

Wmiki ilyen zsákutcába csúszott. Az áltudományok, misztikus blődliket emeli a józan gondolkodás helyébe, és esély sincs rá, hogy ebből kigyógyuljon, mert már nagyon sokat fektetett ebbe. Az igazságkeresés tudományos értelmét aki megvilágosítani akarja előtte, az számára egy fenyegetés: lásd be, hogy zsákutcában masírozol már mióta. Nem fogja belátni, ne hizlald a tollt.

 

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wmiki.blog.hu/api/trackback/id/tr372770487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.26. 01:12:11

hát...
lenne néhány problémám a poszt felvetéseivel kapcsolatban (pl. most akkor a tudomány téved, vagy nem? ha téved, hogy lehet meg"érteni" tévedésre épülő dolgokat, ha nem téved, akkor miért kutatnak még mindig?), de nem akarom összezavarni fanatikus hívők ájtatoskodását, holmi egyszerű kérdésekkel

éljen a tudomány (meg az előzetes moderáció), és máglyára a kételkedőkkel!
tessék egy kép, ajándékba az eklézsiának:

kephost.hu/image-7AFC_4D8CD0A0.jpg

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.03.26. 01:17:24

Köszönöm, fel is írom még, mert ez is egy fontos elem, ha nem tudsz reagálni, rakd fel újra a lemezed. Ezt eddig utcai hittérítőknél láttam, lehet, hogy te is az vagy? :-) Neked nagyon menne.

cypher · http://cypher.blog.hu 2011.03.26. 13:08:56

Tetszik!

Kihagytad viszont, hogy amikor törli a kommenteket, akkor azt mondja, hogy ez nem az Ő, hanem a "véletlen" műve. (Ezzel nyilván az evolúciót próbálja kifigurázni, bár inkább csak azt mutatja, hogy nem érti, hogy mi is az...)

Még egy megjegyzés: annak a (meglehetősen alattomos) vitamódszernek, amikor megpróbál valamit a vitapartner szájába adni van neve is: ezt hívják madárijesztő készítésnek.
en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

brlv24 2011.03.28. 00:14:31

Pedig par eve, amikor elkezdte irni a blogot meg elofordult, hogy voltak onallo gondolatai. :)
Bar lehet, hogy csak az ido "szepitette" meg;)

brlv24 2011.03.28. 00:18:34

Egyebkent nagyon rossz latni amikor az "ezo" igy beszippantja az embereket. Sajnos eleg sok ilyet lattam mar eletemben. Altalaban valamilyen nagy trauma utani menekules vezet ide. Valamibe hirtelen kapaszkodni kell es a gyenge embereknek csak ez marad.
Kikaszalodni belole meg nagyon nehez, sokszor hazudniuk kell onmaguknak is.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.03.28. 09:26:18

@brlv24: én nem emlékszem bármi önálló gondolatára, bár annyira nem is követtem a mélyrepülését. De ha voltak, talán hamar rájött, hogy az a fajta mérhetetlen naivitás, amivel ő egy saját gondolatot meg tud fogalmazni, azt seperc alatt porrá zúzza egy akár csak átlagosan, egészségesen szkeptikus is. Így azután más megnyilatkozás után volt kénytelen nézni, és ez lett a mások kritizálása, foggal-körömmel.

Az ezo amúgy nem csak tramua árán tud beszippantani, láttam én már sok olyat, aki csak a sorozatos sikertelenség eredményeképp mondta azt magának, hogy "dehát miért nem próbálom meg ezt, azt, amazt, csak van benne valami...", és valami van benne tényleg, mint ahogy a dorokban is van valami, de kérdés, hogy helyettesíthető-e a természetes boldogság az agymosott boldogsággal.

Haibane 2011.03.28. 10:28:42

@mimindannyian: én is emlékszem, jópár éve még jött példákkal, de azonnal beégett vele. Ilyen volt, hogy kössük össze a dinamót a villanymotorral és kész az örökmozgó, meg hogy az összeadás sem működik lásd "BOOL" stb. Azért az igazán tanulságos az volt, mikor régen az egyik fórumon azon jajongott, hogy nehezen tud leállni a gyorséttermes kajával :)
Na megyek hittéríteni, vár a fehér köpenyem :D

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.03.28. 14:24:50

Áhhh, kurvajó, már régóta akartam csinálni egy ilyen blogot...:)

Mellesleg azt ajánlom, hogy ebben az új gyöngyszemben lépésről lépésre elemezzétek ki a Miki hittételeket...:)

A világgazdaságról kommentelt valami nagyon brutálisakatat a fennt és lennt blogon, még egy vagy két éve, azt ajánlom megtekintésre.

Adam Smith fejbelőné magát rajta...:)

trémiki · http://butamondo.blog.hu 2011.03.28. 14:40:47

látom a mocskolódás az megy hívők, de érvekre már nem futja

azért mert egy ilyen blog véletlenül létrejött még nem bizonyítja hogy igaz is (pont mint a tudomány hittételei)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.03.28. 14:42:56

Meg egyébként a politikai ámokfutásairól is gyönyörűeket lehet posztolni...:)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.03.28. 14:48:01

Sőt, azt is meg lehetne csinálni, hogy az új Igazmondó postok tartalmát áthozzátok ide, és itt lehet rá postolni... így legalább nem fenyeget a véletlen veszélye... esetleg még fel is lehetne hozni mikinek, hogy miért van az, hogy a véletlen az ő blogján sokkal gyakoribb...

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.03.28. 15:16:32

@stark: igen, erre én is gondoltam, áthozni a post-okat, de ebéd előtt gyorsan el is hessegettem az ötletet. Kell hozzá gyomor...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.03.28. 15:18:21

@mimindannyian: ja persze, egyél előtte mindenképp, mert egy idő után azt veszed észre, hogy nem bírod megenni a rántotthusit, mert annyiszor olvastad, hogy növényevő vagy, hogy már tényleg kezded el is hinni...XD

maycontainnuts 2011.03.29. 11:16:34

@mimindannyian:

Láttam lefordítottad az xkcd-s ábrát wmikinek, és a fordításodat egy készülő cikkemhez szívesen felhasználnám, mert eléggé témába vág (iraki bombakereső varázsvesszők...)

Szabad e eloroznom a művedet (egyben, (cserébe némi linkkel megtámogatnom a blogodat) a szkeptikus.blog.hu -n?

Üdvözlettel:
Maycontainnuts

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.03.29. 12:13:49

@maycontainnuts: hogyne, persze. Váljon a köz épülésére. :)

VilMarci 2011.04.01. 10:30:52

Hihi, wmikinél ban jár azért, ha valaki a saját eszközeit használja fel ellene (pl ismétlés):

Az evolúciós topikjában történt:

wmiki · spirits.blog.hu/ 2011.03.31. 20:14:51
rra célzol, hogy egy olyan "bonyolult" szerkezet, mint a TV nem jöhet létre véletlenül, de egy önmagát javítani képes, univerzális eszköz az igen?

Érdemes megfigyelni, hogy itt már az első "a" betű hiányzik, mert arra már nem figyel, hogy mit másol.

VilMarci 2011.03.31. 20:18:33
@wmiki: Valamit félreolvastál. Ilyen állítás nem szerepelt a felsorolásban.

wmiki · spirits.blog.hu/ 2011.03.31. 20:35:57
@VilMarci: ra célzol, hogy egy olyan "bonyolult" szerkezet, mint a TV nem jöhet létre véletlenül, de egy önmagát javítani képes, univerzális eszköz az igen?

Igen, itt már az első két betű hiányzik az "arra" szóból, de még mindig nem tűnik fel.

VilMarci 2011.03.31. 20:49:43
@wmiki: Ez a célzás dolog a mániád? Vagy csak beragadt a ctrl és a "V"? Próbáld meg az állításokat úgy megérteni, ahogy leírták, ahelyett, hogy hülyeségeket belemagyarázol mások szövegébe.

wmiki · spirits.blog.hu/ 2011.03.31. 21:40:31
tehát akkor arra célzol, hogy egy olyan "bonyolult" szerkezet, mint a TV nem jöhet létre véletlenül, de egy önmagát javítani képes, univerzális eszköz az igen?

Erre újra beraktam az előző hozzászólásomat a célzásos hülyeségéről, mire törlés + ban lett a jutalmam. Kár, hogy a saját profilomban sem látom a blogokban törölt kommenteket. Pedig nem hinném, hogy tényleg törölnék az adatbázisból.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.01. 10:40:48

@VilMarci: igen, ezen a párbeszéden jót derültem. :)

Üdvözlet a klubban, engem is kitiltott. Szerintem ez a legnagyobb elismerés részéről: egy vallomás, hogy beletrafáltál, elfogytak a válaszai, nem engedi, hogy tovább égesd.

VilMarci 2011.04.01. 10:54:40

@mimindannyian: Ja, és mikor elfogytak a hozzászólók, mert már vagy megunták, vagy kitiltotta őket, akkor törli a tiltásokat (engem már kb egy éve kizárt egyszer), és kezdi elölről :)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.01. 11:09:48

@VilMarci: persze, ha mindenkit kitilt, aki hajlandó szóba állni vele, akkor kinek rakja fel a lemezeit? Szüksége van rájuk, de csak annyira, hogy úgy érezhesse, ő uralja a terepet. Ha a véges válaszkészletével nem megy, akkor moderálással és tiltással ural. Ez az ő játszótere. De dicséretes módon akad elég dada a fogyatékosok iskolájában, bármilyen nehéz is a feladatuk :).

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2011.04.04. 18:44:09

:-) Jó ez a blog, wmiki tényleg csak egy gyenge színvonalú hittérítő.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.04.06. 08:27:11

@tizer: *.*

a tudomány pedig az erős színvonalú hittérítő, hiszen remekül kimosta az emberek zömének az agyát ^^

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2011.04.06. 11:40:18

@wmiki: az kevéssé nevezhető agymosásnak, ha érvekkel, világos logikára építve ismertetünk elméleteket, mutatunk rá összefüggésekre.

Az agymosás jellemzően hazug manipuláció. A tudomány ilyet nem csinál, mi lenne vele a célja? Félrevezetni az embereket, jól kicseszni velük, hogy nincs is Pitagorasz tétel, és akkor majd így a rossz tétellel leszakadó hidakat terveznek, összeomló házakat?

Érvek nélkül állításokat megfogalmazni a buta hittérítők szoktak, mint pl. te. A tudomány mer magyarázni, mert nincs mit lepleznie, nyílt, józan gondolkodás, semmi kamu. Ezt nem tudod utána csinálni, amíg az ezo maszlagot erőlteted, mert nincsenek érveid. Csak ismételed a zöldségeket. Sajnálom, ez van, ha belátod, ha nem.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.04.07. 07:40:24

@tizer: világos, vagyis a tudomány érvekre épül, mert már mindent tud a világról, és mivel érvel, ezért sosem téved.... @
ááá... nem vagy agymosott zombi troll, dehogy...

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.04.07. 09:27:56

@wmiki: ahhoz, hogy érvekre építs egy magyarázatot, nem szükséges, hogy már mindent tudj a világról. Ez elég furcsa lenne. Honnan veszed ezt a badarságot?

Mert tegyük fel, hogy így van. Tehát te csak akkor érvelsz, amikor mindent tudsz a világról. Akkor te vagy tényleg mindent tudsz a világról, vagy sosem érvelsz. A minden tudsz lehetősége nyilvánvalóan kizárt, a hozzászólásaid mutatják legjobban. Hogy sosem érvelsz? Az mondjuk igaz lehetne, bár néha úgy teszel, mintha lenne bármi alapja annak, amit mondasz. De igaz, ezek mind hamis hittételek szoktak lenni.

Levezettem tehát, hogy te vagy az agymosott troll. :)

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2011.04.07. 10:18:28

@wmiki: mire ideértem mimindannyian már le is írta a lényeget.

Miért gondolod, hogy érvelni csak úgy lehet, ha már mindent tudsz a világról? Jártél te már iskolába? Az elsősnek is tesznek fel kérdéseket, ahol meg kell magyaráznia összefüggéseket (miért rajzoltál füstöt a kéményre? - mert bent fűtenek), ez az elme fejlődésének egészséges menete. Egyre több mindenre tudunk magyarázatot adni, érvekkel alátámasztani a következtetéseket. Az elsős még nagyon sokmindent nem tud, akkor őneki megtiltanád, hogy magyarázatot adjon? Nagyon buta gyerekek kerülnének ki az iskoládból. Olyanok, mint te :)

KEkekekeke 2011.04.19. 18:49:59

Király az oldal! Sztár vagy miki! :D
MEME leszel! :D

eber 2011.04.29. 14:53:38

Gyerekek, ez nagggyon durva!

Szuper az oldal +1. Szeretem az ilyen lepellerántó oldalakat.

Jó látni, hogy hiába ugyanolyan betűkkel ír kommentet a zseni és a kőbolond, ettől még nem érnek ugyanannyit.

alagi 2011.05.03. 17:25:49

legjobb poen a posztban wmiki elso valasza, ahol bemutatja (kvazi alairvan a poszt megallapitasait), hogy igen, _minden korulmenyek kozott_ fogja nyomni azt az egy mondatat, irrelevans vagy nem, ertelmetlen vagy nem, nem erdekes. :DDD

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.05.04. 10:51:11

@alagi: így-így! Az egész blog sava-borsát az adja, ahogy a saját árnyékát átlépni nem tudván példákkal támasztja alá a mondottakat.

VilMarci 2011.05.26. 20:35:34

Van még egy technikája:
Ha valamit végképp nem nem tudsz megindokolni, tegyél úgy, mintha magától értetődő lenne.

"wmiki · spirits.blog.hu/ 2011.05.26. 17:57:59
a sertés növényevő, ez nyilvánvaló "

Mikor rákérdeztem, hogy mitől olyan nyilvánvaló ez, szokás szerint jött a törlés + tiltás :) Szándékosan nem írtam, hogy nincs igaza, mert azzal támadási felületet hagytam volna neki. Egy ilyen egyszerű kérdéssel viszont nem tudott mit kezdeni, maradt a 8. pont.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.05.26. 20:58:15

Jó észrevétel. Az érvelés nem az erőssége, ezért az ilyeneket váró kérdések kiverik a biztosítékot. Kiegészítem a post-ot. Ez igazából a sok technika egyfajta egyvelege: hülyét is ad, kerüli is így a vitát, és persze a kimoderálással szánalmas módon kimenekül.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.05.26. 22:40:40

@albino combino: győzködi magát. Tudod olyan, mint aki retteg a sötétben, ezért hangosan elkezdi mondogatni, hogy nincs itt mitől félni, nincs itt mitől félni...

Ha valóban elhinné mélyen amiket mond, és tényleg abban a szellemiségben élne, akkor magasról tojna mások véleményére. De nem, ő a tipikus kishitű, aki csak szeretne hinni, de nem nagyon megy. Ezért próbálja magát győzködni, hogy igaza van. Mindent erre hegyez ki: ha támadják, akkor azért, mert igaza van. Ha egyetértő véleményeket talál, akkor naná, hogy igaza van. Ha kitiltják, világos, mert igaza van. Ha megtűrik, persze, azért, mert elismerik, hogy valahol igaza van....

albino combino 2011.05.27. 17:35:58

áhh megint kitiltott. Nem tudom ezt hányszor és kivel futotta már le, de a házi és a vaddisznó kapcsán a mindenevős posztnál írtam 1-2 kommentet. Egyik se volt semmi olyan amiért általában ki szokott tiltani. Lehet, hogy csak nem volt kedve most beszélgetni. Nem baj, majd jövő héten

VilMarci 2011.05.27. 20:08:03

@albino combino: Lehet, hogy megnézte a wikipedián, a vaddisznós cikket, és magába zuhant, mikor megtudta, hogy mégsem olyan jámbor vegetáriánus jószág, mint gondolta. Lehet, hogy a kitiltás egyfajta stresszoldó-tevékenység nála, és azért enged időnként vissza, hogy utána újra kitilthasson, levezetve ezzel a vegán diéta által okozott feszültséget.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.05.27. 20:25:54

@albino combino: engem is kitiltott, pedig csak annyit tettem, hogy megkérdeztem tőle, szerinte szent-e szerinte a tudomány:

wmiki.blog.hu/2011/05/26/google_reader_rulez

Végtelen frusztráció árad ebből a lényből.

dickname [bérkommentelést vállalok] 2011.05.28. 09:15:39

Huhúú gyerekek. Ez zseniális lett. A tarotkártyás topicban csak beismeri, hogy ő egy vallási fanatikus

"arra célzol, hogy az oké, hogy a tudomány nem bizonyítja be az állításait, azzal semmi baj, de én bizonyítsam be NEKED azt amiben hiszek, amit látok??"

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy enged-e válaszolni

dickname [bérkommentelést vállalok] 2011.05.28. 09:21:44

@dickname [bérkommentelést vállalok]:
@wmiki: Nem erre célzok.
Csupán arra, hogy A tudós állít valamit, mire te egyből azt mondod, hogy ez hülyeség. Pedig az a tudós esetleg 1000x leellenőrizte kísérletekkel.
B sámán is állít valamit ami a napi megfigyelésekkel és a józan ésszel teljesen szembe megy, és te simán benyeled, pedig lehet, hogy csak azért találta, ki, hogy rádsózzon sok ezer forintos bóvlikat.
Ezt hívják kettős mércének szerintem.
Nem kérek én semmilyen bizonyítékot csak annyit, hogy a tudósok állítását és a kuruzslók állítását is ugyanolyan szemmel nézd.

Viszont ezzel a válasszal magad is beismered, hogy inkább a hit miatt foglalkozol ezekkel a dolgokkal mint objektív döntés miatt. Amivel nem is lenne baj, csak akkor nem kell a megfontolt, objektív, 'igazmondó' maszk.

Na ezt írtam neki, kíváncsi vagyok megmarad-e

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.05.28. 12:33:48

Jaja, szánalmasan vak, a valóságtól teljesen elszakadt. A torz világképének mocsarában hempereg.

Sosem volt kérdés, hogy a bizonyíték számára egy teljesen felesleges kategória. A gyenge hitét igyekszik bizonyítéknak látszó blablával alátámogatni, és elutasít mindent, ami azzal szembe megy.

Szerintem ez a post miatta született:
azpara.blog.hu/2011/05/27/tul_hulye_vagy

Haibane 2011.05.29. 20:47:48

ó bakker, ilyet linkel wmiki:
www.azevolucioscsalas.com/ekbol.php

ezen az oldalon kiderül hogy (vallási) terrorizmus is darwin miatt van OMG!!! Hívjatok egy orvo... kineziológust!

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.05.29. 21:05:50

@Haibane: LOL

Hát igen, az internet pluralizmusa csodákra képes. Kitartó kereséssel akkora sületlenségeket lehet találni, amilyet csak akarsz. Őneki is sikerül. A tények persze nem érdeklik, egy jó prédikáció, egy kis lelki fröccs, az neki a betevő.

Haibane 2011.05.29. 21:08:58

@mimindannyian: írjatok már egy bejegyzést ti is, hogy wmiki is Darwin hibája :)

brlv24 2011.05.30. 13:24:03

@Haibane: Hat igen, veletlenul sem a vallasi fanatizmus az oka a terrorizmusnak. Le mernem fogadni, hogy sokan arrafele meg Darwin nevet sem hallottak. Nem igazan hiszem (igen csak hiszem), hogy oktatnak ezt az afgan/irani altalanos iskolakban.

Haibane 2011.06.06. 09:47:24

@mimindannyian: bocsi, a csúnya spamfolderben landolt az üzid, ezért nem válaszoltam még. Meggondolom az ajánlatot :)

Ganthet 2011.06.16. 13:58:16

wmiki: Pásztor Miklós 0670-220-9200 Tapolca 8300 Simon István utca 15

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.02. 21:21:32

A kánomban énekelni a mennyből az angyalt kihagytad.. A több nick együttes használatára céloztam most.
süti beállítások módosítása